Home > юни 2013

юни 2013

Тиквички с доматен сос

сряда, 12 юни 2013 г. Category : , , , 0

Идеята за тази рецепта се роди след като умувах какво да сготвя с малкото останал ми ориз, недостатъчен за цяла манджа, и преполовения буркан с доматен сос от хладилника. Вкусовете се смесиха много добре и съм доволна от резултата.

Тиквичките се нарязват на лентички и се осолват. Оставят се да постоят половин час, за да си пуснат сладката вода. Запичат в тефлонов или керамичен тиган.

През това време лукът се нарязва на ситно и се задушава с подправките. Към него се добавя доматения сос и оризът. Оставя се на слаб котлон до увиране на ориза и сгъстяване на соса.

Аз използвах буркан и половина домашно консервиран домат, който разбих с пасатор до получаване на сос. С пресни домати или купен сгъстен сос също би се получило хубаво. 

Сервира се поръсено с начупено сирене.

Десерт с мюсли

вторник, 11 юни 2013 г. Category : 0

Продукти:
700 гр мюсли
200 гр семки и бадеми
220 гр кафява захар
1/2 к.ч. мед
1 ч.л. сол
3 с.л. разтопено масло
100 гр стафиди

 Мюслито може да се замени с фини овесени ядки, нарязани сушени плодове и орехи.

Всички продукти се смесват до получаването на еднородна смес. Изсипва се в тава, покрита с хартия за печене. Пече се около 15 минути до получаване на балончета от меда и покафеняване.

Преди да изстине напълно се изрязва на малки парчета. 


Предоставено от Blogger.