Home > февруари 2015

февруари 2015

Паста с доматен сос

събота, 28 февруари 2015 г. Category : , , , 0


Пастата се сварява в подсолена вода. Измива се и се оставя да се отдеди от водата.

Чесъна се нарязва на търкалца, а лукът - на полумесеци. Задушават се в малко мазнина.

Гъбите се нарязват на полумесеци и се добавят към лука. Добавя се и домата и се оставя да поври. 

Пастата се смесва със соса. Добавят се и подправките. Бърка се 2-3 минути и се отстранява от котлона.

Грис халва

петък, 27 февруари 2015 г. Category : , , 0


Гриса се запържва в мазнината с постоянно бъркане. 

Водата се кипва и в нея се разтварят ванилията и захарта. 

Водата се изсипва в гриса докато я поеме. 

Може да се добавят настъргана портокалова кора и/или ситно смлени орехи.

Сместта се изсипва в тавичка засталана с хартия за печене. Изглажда се и покрива, за да се задуши и изстине. След което се нарязва на парчета.

Тиквички с кус кус

четвъртък, 26 февруари 2015 г. Category : , , 0


Тиквичките се режат на три и се издълбават, но не до долу.

Редят се в намазнена тава във фурната на 180 градуса.

Сварява се кус куса.След което се измива.

Лукът и моркова се задушават с подправки.Добавя се 1/3 от издълбаната тиквичка. Добавя се кус куса и 1 връзка копър.

Тиквичките с епълнят със сместта и се връщат във фурната за още 15 минути.

Домашна халва

сряда, 25 февруари 2015 г. Category : , 1





Олиото се затопля на много слаб котлон. 


Към него се прибавя брашното и се бърка докато сместта стане кафява.


Добавя се слънчогледовия тахан и се бърка докато стане еднородна смес.

Медът се загрява леко, но не бива да завира и се добавя към тахановата смес. Бърка се до хомогенност.

В тава, покрита с хартия за печене се изсипва и се оставя да се охлади и да стегне.

Предоставено от Blogger.