Картофени кюфтенца
Posted on неделя, 10 юни 2012 г.
|
No Comments
Продукти:
1 кг картофи
1-2 глави лук
сирене
2-3 яйца
копър
черен пипер
сол
брашно мазнина
Картофите се сваряват, но не прекалено. Трябва да останат малко твърди, макар че аз винаги ги преварявам и пак става :-) Изваждат се от водата и се омачкват с вилица.
Към тях се прибавят задушеният на ситно лук, натрошеното сирене и подправките.
Яйцето се разделя като белтъкът се отделя за панировката, а желтъкът се смесва с картофите.
Оформят се кюфтенца в предпочитаната големина. Овалват се в белтъка и брашното, след което се изпържват в сгорещената мазнина.
Може да се сервират с кисело мляко, подправено с чесън, салата или като гарнитура към месо.