Яхния от свинско с маслини
Posted on понеделник, 4 февруари 2013 г.
|
No Comments
Продукти:
500 гр свинско месо от бут
1 кг картофи
3 печени чушки
80-100 гр зелени маслини без костилки
80-100 гр черни маслини без костилки
1/2 буркан консервиран домат
1 глава лук
1/2 в.ч. бяло вино
2-3 дафинови листа
6 с.л. зехтин
1 ч.л. риган
1 1/2 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Месото се нарязва на големи парчета и се задушава в мазнината под похлупак за 2 минути, без да се разбърква. Добавя се нарязания на едро лук. Разбърква се и се прибавя червения пипер.
Налива се вино и се добавя топла вода, колкото да покрие месото. Посолява се и се оставя да къкри под похлупак за 20-30 минути.
Картофите се обелват, нарязват и се добавят към яхнията. Чушките се режат на ситно и се добавят в тенджерата заедно с маслините. Ястието се разбърква, похлупва се и се оставя да къкри още 10 минути.
Подправя се с дафинов лист, риган и черен пипер. Прибавят се пюрираните домати. Разбърква се и се оставя под капак още 15 минути.