Картофени вариации
Posted on петък, 18 февруари 2011 г.
|
No Comments
Ето какво се получи една вечер от наличните продукти в къщи - буламач, което в последствие се оказа любимата дума на съпруга ми. Щом на въпросът му "Какво готвиш?" отговарям - "Буламач", това винаги било означавало нещо вкусно :-)
Продукти:
Картофи
чесън
сирене
кашкавал
прясно мляко
колбас
подправки
масло
яйца
Картофи
чесън
сирене
кашкавал
прясно мляко
колбас
подправки
масло
яйца
Картофите се настъргват на едро ренде. Сиренето се начупва на парченца. Чесънът също се рендосва. Колбасът се нарязва на много тънки ивички. Объркват се и се изсипват в тавичка, намазана с масло. Отгоре също се слага масло. Добавя се много малко вода с бульон. Пече се на 200/250 градуса. Хубаво е да се разбърква, за да не хване коричка по дъното, докато се пече, а да стане еднородно.
Когато са готови се заливат със смес от настърган кашкавал, прясно мляко, копър и яйца.