Пълнени тиквички
Posted on сряда, 29 юни 2011 г.
|
No Comments
На тази рецепта се натъкнах незнайно къде миналото лято. В дни като днешния претърпява метаморфози според наличността в хладилника, но често импровизациите са много по-сполучливи от оригиналите :-)
Продукти:
4 тиквички
250 гр кайма
1 глава лук
1 к.ч. ориз
2-3 скилидки чесън
2 домата или доматено пюре
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
100 гр кашкавал
1 тарелка гъби
1-2 моркова
зеленчуков бульон
Тиквичките се измиват и разполовяват по дължина.
С помощта на лъжица се издълбава сърцевината. Останалите продкути се нарязват на ситно и заедно с вътрешността на тиквичките се задушават с малко вода и мазнина. Добавят се подправки на вкус.
Тиквичките се запълват с готовата смес. Редят се в тавичка, в която бульонът е разреден с малко вода и се запичат в предварително загрята фурна.
Когато се изпекат, се поръсват с кашкавал и се връщат за кратко във фурната.
В моя случай поради липса на кашкавал, покрих тиквичките с резанчета домат.