> | > Пълнени тиквички

Пълнени тиквички

Posted on сряда, 29 юни 2011 г. | No Comments

На тази рецепта се натъкнах незнайно къде миналото лято. В дни като днешния претърпява метаморфози според наличността в хладилника, но често импровизациите са много по-сполучливи от оригиналите :-)

Продукти:

4 тиквички
250 гр кайма
1 глава лук
1 к.ч. ориз
2-3 скилидки чесън
2  домата или доматено пюре
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
100 гр кашкавал
1 тарелка гъби
1-2 моркова
зеленчуков бульон

Тиквичките се измиват и разполовяват по дължина. 
С помощта на лъжица се издълбава сърцевината. Останалите продкути се нарязват на ситно и заедно с вътрешността на тиквичките се задушават с малко вода и мазнина. Добавят се подправки на вкус.

Тиквичките се запълват с готовата смес. Редят се в тавичка, в която бульонът е разреден с малко вода и се запичат в предварително загрята фурна. 

Когато се изпекат, се поръсват с кашкавал и се връщат за кратко във фурната.
 В моя случай поради липса на кашкавал, покрих тиквичките с резанчета домат.

Leave a Reply

Предоставено от Blogger.