Пиле с лимон и орзо
Съставки:
Пилешки фенери
Лук
Лимон
250гр орзо
Шепа маслини
200мл бяло вино
Подправки за пилето-сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, соев сос, мазнина
Магданоз
Приготвяне:
Тавата се намаслява. Лукът (за предпочитане червен) се реже на големи шайби да покрие дъното. Овкусените с подправките фенери се редят върху лука. Лимонът се реже на 6 части. Сокът им се изтисква върху месото и после се оставят в тавата край него. Залива се с виното и се пече на 200 градуса до златиста коричка.
През това време се вари орзото.
Когато пилето е готово се изважда от тавата. Добавя се свареното орзо, магданоза и маслините, нарязани на ситно. Бърка се докато не стане еднородна смес. Фенерите се връщат в тавата и се пече още 5 мин.