Агнешко със зеленчуци и орзо
Агнешкото
Правят се дупчици в месото и се слага по скилидка чесън във всяка. Самото месо се овалва в подправки, соев сос и съвсем малко мазнина, колкото да полепят подправките по него.
В тава се слага на Х хартия за печене. Край месото се слагат глава лук, нарязана на 4 парчета и дафинов лист. Завива се с хартията и се пече на 180 градуса.
Зеленчуците
Моркови на ленти, цели малки картофи, бейби царевички, сладък картоф, нарязан на едро - овкусяват се с олио, чер пипер, копър, магданоз и сол.
Добавят се към месото около половин час преди да се изключи фурната.
Орзото
Половин пакет орзо се сварява.
През това време в тиган се разтопява масло със сока на половин лимон, малко олио, сол, чесън и магданоз. В тези подправки се задушават нарязани на ситно пресен лук, аспержи и грах. Когато омекнат се добавя орзото към тях с разбъркване. Котлонът се изключва. Листа спанак и настърган кашкавал се добавят и разбъркват хубаво до омекване на спанака и разтапяне на кашкавала.