> | > Пандишпаново руло

Пандишпаново руло

Posted on четвъртък, 31 декември 2015 г. | No Comments

Чудех се какъв десерт да спретна за новогодишната нощ, така че и малкия алергичен член на семейството да може да го яде. С малко помощ за идеята от приятел сътворих ето това руло.


Приготвяне на блата:
Яйцата и захарта се разбиват до утрояване на обема на сместа. Добавят се пресятите брашно с бакпулвер, а след това и ванилията. Блата се пече в-у хартия за печене на 170 градуса 10 мин. След това се обръща в-у друга хартия за печене и се навива на руло да изстине.

Приготвяне на крема:
Млякото с ванилията се загряват на котлона, но не бива да кипват.

Яйцата се разбиват със сухите състваки.

От топлото мляко по малко се добавя към яйчната смес докато им се изравнят темепреатурите. След това на тънка струя се изсипва към останалото на котлона мляко и се бърка непрекъснато до сгъстяване. Оставя се на страна да се охлади.

Сглобяване:
Рулото се развива, намазва се с крема, поръсва се със смлени орехи и се завива отново да престои и да поеме от крема за сочност.
Кремът много ми хареса и определено може да се консумира отделно или да се използва за направата на бисквитена торта. Не е сладък с тези пропорции, но е с приятен шоколадово-портокалов вкус.

П.П. Коково масло да се чете кокосово масло.

Leave a Reply

Предоставено от Blogger.