Супа от коприва
Posted on четвъртък, 14 април 2011 г.
|
1 Comment
До сега винаги съм готвила копривата на яхния. Реших да се опитам да направя и супа, макар в къщи да не ядем много воднисти неща. Сложих повечко ориз и се получи една малко по-гъста супа.
Продукти:
коприва
лук
чесън
морков
1/2 чаша ориз
сол, червен, черен пипер, магданоз
1 яйце
1/2 кисело мляко
лимонов сок
Кипнах копривата за 10 минути в подсолена вода. Измих я със студена вода и я накъсах на парченца.
Задуших я с морковите, чесъна и лука, нарязани на кубчета. Прибавих подправките и вода. Когато завря, добавих ориза.
Яйцето, киселото мляко и лимоновия сок използвах за застройка.
Супер рецепта! Мн добре се получи, но наистина по-гъста супа и след това пробвах и каша от коприва и тя стана много вкусна
ОтговорИзтриване