Гнезда
Posted on неделя, 24 април 2011 г.
|
No Comments
За първи път правя гнезда. Реших, че се връзват с тематиката на Великден и тази година с това гощавах гостите си.
Продукти за 5 порции:
2 пакетчета кайма
връзка магданоз
връзка пресен лук
връзка пресен чесън
1 яйце
сух хляб
сол, джоджен, чубрица, кимион, мащерка, риган, босилек
за плънката
1 сварен морков
1 сварено яйце
3 маслинки
3 кисели краставички
кашкавал
Каймата с останалите продукти се обърква до еднородна смес. Покрих тавата с фолио. Направих цилиндри от фолио и ги наредих в тавата. В тях сложих каймата и направих с пръсти кладенче. Оставих да се пече на 200 градуса.
Когато каймата стана готова с малка лъжичка извадих мазнината, запълнила кладенчето и напълних със ситно нарязаните продукти за плънката. Поръсих отгоре с настърган кашкавал и върнах във фурната до готовност на кашкавала.