Кюфтета от тиквички
Posted on понеделник, 31 октомври 2011 г.
|
No Comments
Продукти:
500 гр тиквички
5 картофа
3 стръка пресен лук
2 с.л. настъргано сирене
1 яйце
3 с.л. брашно
2 с.л. галета
магданоз
копър
черен пипер, сол
брашно за овалване
олио
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. Докато са още топли се намачкват с вилица.
Тиквичките се обелват и настъргват. Посолват се и се остават 5-6 минути. Отцежат се от отделения сок и се смесват с картофите.
Към сместа се добавя ситно нарязания лук, жълтъка на яйцето, галетата, сиренето, наситнените магданоз и копър, подправките. Всичко се размесва добре.
От сместа се оформят кюфтета.Овалват се в разбития белтък и в брашното. Изпържват се в сгорещеното олио.