Пилешки дробчета в гювеч
Posted on вторник, 1 ноември 2011 г.
|
No Comments
Продукти:
1 кг пилешки дробчета
5 глави лук
пушено топено сирене
500 гр пресни гъби
чесън
300 гр сладка царевица
1/2 ч.ч. бяло вино
300 г бекон
черен пипер, сол, чубрица
Дробчетата се измиват и оставят в гевгир да се изцедят хуабво, за да не се разкашкат.
Лукът се нарязва на шайби и се задушава в малко мазнина заедно с нарязаните на филийки гъби.
Беконът се нарязва на лентички и заедно с дробчетата се запържва леко със зеленчуците.
Пресипва се в голям гювеч и се налива вода колкото да покрие продуктите. Добавя се виното и малко олио, чесъна и подправките. Пече се в умерена фурна.
Когато дробчетата са готови се слага царецивата.Топпеното сирене се нарязва на кръгчета и се реди отгоре. Запича се още 4-5 минути, колкото да се разтопи сиренето.
Може да се гарнира с картофено пюре.