Тилапия с картофена коричка
Posted on понеделник, 5 декември 2011 г.
|
No Comments
Продукти:
2 филета от тилапия
2-3 картофа
1 глава кромид лук
1 яйце
3 с. л. брашно
сол на вкус
подправки (по желание)
олио за пържене
Лукът се обелва и нарязва на ситно. В тиган се сгорещява 1 с. л. олио и лукът се запържва до златист цвят. Леко се охлажда и се поставя в купа. Прибавят се леко разбитото яйце, солта, подправките и 1 с. л. брашно. Картофите се обелват, измиват и настъргват на ренде. Настърганите картофи се изстискват с ръце или с кърпа. Прехвърлят се в купата с лука. Картофената смес се разбърква добре.
Рибата се измива и подсушава. Овалва се в брашно, след което върху филетата се поставя картофената смес от двете страни. С помощта на ръцете се притиска добре сместа (залепва добре). В среден тиган се сгорещява 60 мл (1/4 ч. ч.) олио. Поставят се рибените филета и се пържат 15 минути, като по средата на пърженето се обръщат.
Рибата се измива и подсушава. Овалва се в брашно, след което върху филетата се поставя картофената смес от двете страни. С помощта на ръцете се притиска добре сместа (залепва добре). В среден тиган се сгорещява 60 мл (1/4 ч. ч.) олио. Поставят се рибените филета и се пържат 15 минути, като по средата на пърженето се обръщат.
Тилапията с картофена коричка се поднася топла с гарнитура по желание.
Рецептата е от Гответе с мен.