Свинско със зелен боб в йенско
Posted on събота, 17 декември 2011 г.
|
No Comments
Взех за основа тази рецепта.
Продукти:
1 буркан зелен фасул
свинсо месо
1 глава зрял лук
1 домат
2 настърган морков
сол на вкус
червен пипер
пресен копър и магданоз
2-3 скилидки чесън
Зеленият фасул се измива и изсипва на дъното на йенската тенджера. Лукът се нарязва на дребно и посипва в-у боба. Добавя се настъргания морков, а върху него се разпределя равномерно домата. Може да е пресен настърган или доматено пюре. Месото се почиства от тлъстините, нарязва се на кубчета и се добавя при останалите продукти. Върху него се слагат скилидката чесън, солта, червения пипер и зелените подправки. Долива се вода 1 пръст под нивото на продуктите. Добавя се мазнина на вкус.
В студена фурна се слага йенската тенджера. Пече се на 200 градуса до готовност на месото.