Кашкавалени рибки
Posted on четвъртък, 19 януари 2012 г.
|
No Comments
Под това наименование станаха известни пред гостите ми малките кашкавалени хапки, които направих по случай именния ми ден. "Рибки"-защото използвах такава формичка за сладки при изрязването им :-)
Продукти:
пакетче кашкавал
5-10 лъжици прясно мляко в зависимост от количеството кашкавал
чаена чаша бяло брашно
подправки
1/2 пакетче масло
Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Маслото трябва да е омекнало.Подправките са по ваш вкус. Всичко се обърква хубаво и се меси до получаването на меко тесто. Колкото по-дълго го месите, толкова по-гладко тесто става.
Разточва се на много тънко и с формички за сладки се реже. Остатъците се омесват наново, разточват и нарязват с формичката.
В тава се слага лист хартия за печене и в-у нея се редят изрязаните парчета. Пече се в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса за около 15 минути.