Свинско с маслини и картофи
Posted on събота, 21 януари 2012 г.
|
No Comments
Продукти:
свинско месо
1 кг картофи
червен пипер
риган
олио
100 мл бяло вино
дафинов лист
глава лук
доматено пюре
печени чушки
100 гр черни маслини без костилки
черен пипер
Месото се запържва под похлупах в мазнината без да се разбърква. Добавя се нарязания на едро лук и червения пипер, и се разбърква. Добавя се виното и топла вода колкото да покрие месото. Посолва се и се оставя да къкри под похлупак 30-40 мин.
Добавят се нарязаните на дебели колелца картофи, нарязаните на дребно чушки и маслините. Разбърква се добре и се оставят още 10 минути под похлупак. Подправят се с дафинов лист, черен пипер и риган.
Накрая се добавят доматите. Ястието се разбърква и къкри под капак още 20 минути.