> | > Пилешко с картофи

Пилешко с картофи

Posted on петък, 18 ноември 2011 г. | 13 Comments

Продукти:
варено пилешко месо
доматен сос
картофи
глава лук
дафинов лист, червен пипер, черен пипер, сол, чубрица

Пилешкото месо се нарязва на парчета, които леко се запържват. Добавя се лука и се оставя под похлупак. Картофите се нарязават на едро. Добавят се когато лукът омекне. Прибавят се вода, доматения сос и подправките. Готви се до готовност на картофите.

Comments:13

  1. много хубава рецепта, а и лесна, ще я пробвам при първа възможност, мерси

    ОтговорИзтриване
  2. Рецептата е страхотна, това ми е едно от любимите ястия. Е аз лично си падам по ориза, сигурно в минал живот съм била китайка (в рамките на шегата), та за това правя отделно ориз на пара и си го прибавям към месото със сос :)Ако добавите и една малка лъжичка сметана в порцията преди да поднесете, ще си оближете пръстите - гаранция!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за рецептата, не е трудна, но винаги се чудя какви подправки да слагам :)

    ОтговорИзтриване
  5. Пилешко с картофи...кой не обича :)Но с този лук е малко по интересна рецептата, ще опитам, може би ще придаде по особен вкус!

    ОтговорИзтриване
  6. Едва ли има някой който да не обича картофи с пилешко.Харесва ми предложението да сложим и малко чубрица.

    ОтговорИзтриване
  7. Рецептата изглежда простичка и вкусна :) Влезнах в нета да се разтърся за някаква рецепта с пилешко, защото идеите ми последния месец спадат до пиле с картофи и пиле с ориз. не ми се занимава с нещо твърде засукано, защото нямам време а и желание. За това се радвам чи попаднах на тази рецепта. Пък и като се запържи леко свареното пилешко става вкусничко :) Започвам с готвенето, че мен ме чака :)

    ОтговорИзтриване
  8. Не познавам човек който не обича да яде пилешко. Независимо как е направено и с каква гарнитура всеки е доволен на пилешкото месо.Тази рецепта е чудесна.Особено щом е с комбинация от картофи, пиле и картофи, всеки ден може да се похапва и не омръзва заедно с един български таратор чудесна храна.Така нарязано пилешкото не съм опитвала и с лука ми се струва, че ще стане страхотна яхнийка със сос, благодаря за рецептата и се надявам по често да давате идеите си както и снимки към тях.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се постарая към повече от постовете си да добавям снимки. Благодаря за критиката!

      Изтриване
  9. Вкусна рецепта, на която едва ли някои ще устои пиле с картофки и един таратор.

    ОтговорИзтриване
  10. Едно ястие,което можем да ядем и на обяд и на вечеря и няма да ни омръзне страхотно е!

    ОтговорИзтриване
  11. Всичко е чудесно само ме притеснява този момент с нарязването...." Пилешкото месо се нарязва на парчета, които леко се запържват. Добавя се лука и се оставя под похлупак. Картофите се нарязават на едро. Добавят се когато лукът омекне. Прибавят се вода, доматения сос и подправките. Готви се до готовност на картофите." малко съм с вързани ръце когато трябва да се реже месо, може да стане и комбинирано малко с човешко хахахах благодаря за рецептата това е ястие което можем да ядем постоянно така е.За колко врем става готово.?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За 30-40 минути е готово.
      Месото може да се накъса, вместо да се реже.

      Изтриване

Предоставено от Blogger.