> | | > Свински стек с доматен сос

Свински стек с доматен сос

Posted on неделя, 4 декември 2011 г. | No Comments

Продукти:
600 гр сивнско контрафиле
2-3 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин

за доматения сос:
1 ч.л. сушен джинджифил
1 печена червена чушка
1 зелена чушка
400 гр белени домати
0,5 ч.л. захар
1 щипка чубрица
1ч.л. червен пипер
1 дафинов лист
1 щипка сол
3-4 с.л. зехтин

Стекът се маринова със солта и зехтина. Престояват около час.
Пече се в-у добре сгорещена скара, като се обръща от двете страни. Нарязаните на едро чушки и домати се поставят в дълбок съд. Към тях се добавят джинджифил, сол и захар и всички продукти се пасират добре.
Наситнения чесън се запържва за кратко в предварително загретия зехтин. Добавя се пасирания доматен сос и се оставя да ври за кратко на тих огън. След няколко минути се прибавят останалите подправки, след което сосът се оставя да поври.
Стека се поставя в соса и се остава да поври 5 мин. Сервира се с гарнитура от сварен ориз или картофи.

Leave a Reply

Предоставено от Blogger.