> | | > Торта с яйчен крем

Торта с яйчен крем

Posted on неделя, 26 февруари 2012 г. | 2 Comments

 Тази торта е малка по размер. Приблизително колкото готовите купени тортички от супермаркета :-) Но пък е лесна и бърза за изпълнение.

Продукти:
100 мл захарен сироп
ситно натрошени орехи
1 банан

за крема:
500 мл прясно мляко
200 г пудра захар
6 жълтъка
1/2 пакет нешесте ванилия


за блата:
5 яйца
100 г захар
150 г брашно
50 г какао

Яйцата за блата се рабиват заедно със захарта с миксер. Прибавят се брашното и какаото. Сместта се разпределя в две малки тавички с еднаква форма, покрити с хартия за печене. Пекат се за около 10 минути на 200 градуса.

В тенджера се смесват млякото и половината от захарта за крема до завиране на млякото. Оттегля се от котлона докато изстине. 
Жълтъците с останалата захар се разбиват с миксер. 
Яйцата и млякото се смесват като към тях се прибавя нешестето. Сместта се връща на котлона с непрекъснато разбъркване до сгъстяване на крема.

Блатовете се напояват със захарния сироп. Покрива се с част от крема. В блендер или с друг уред орехите се натрошават на ситно. Ако сте рязали от блатовете, за да ги изравните по размер, направете същото и с остатъците.  С 1/3 от орехите се поръсва плътно върху крема + натрошения на ситно блат. Реди се нарязания на колелца банан. Намазва се с 1/3 от крема. Поставя се втория сиропиран блат. Покрива се плътно с останалия крем от всички страни и се поръсва с останалите орехи.

Comments:2

  1. Много ти благодаря за рецептата! Чудесна е :)

    ОтговорИзтриване
  2. Този крем че стане много добре. Хубаво предложение за торта, благодаря за което. Звучи доста реално за направа.

    ОтговорИзтриване

Предоставено от Blogger.