Тиквички с доматен сос
Posted on сряда, 12 юни 2013 г.
|
No Comments
Идеята за тази рецепта се роди след като умувах какво да сготвя с малкото останал ми ориз, недостатъчен за цяла манджа, и преполовения буркан с доматен сос от хладилника. Вкусовете се смесиха много добре и съм доволна от резултата.
Тиквичките се нарязват на лентички и се осолват. Оставят се да постоят половин час, за да си пуснат сладката вода. Запичат в тефлонов или керамичен тиган.
През това време лукът се нарязва на ситно и се задушава с подправките. Към него се добавя доматения сос и оризът. Оставя се на слаб котлон до увиране на ориза и сгъстяване на соса.
Аз използвах буркан и половина домашно консервиран домат, който разбих с пасатор до получаване на сос. С пресни домати или купен сгъстен сос също би се получило хубаво.
Сервира се поръсено с начупено сирене.