> | | | | | > Телешко със зелен фасул

Телешко със зелен фасул

Posted on четвъртък, 6 март 2014 г. | No Comments

Продукти:
зелен фасул
телешко месо
1 глава лук
чесън на вкус
2 домата
1 морков
100 гр кашкавал
мазнина
сол, черен пипер, червен пипер, чубрица

Месото се реже на кубчета. Овалва се в подправките и малко мазнина и се оставя да поеме от тях. Може и от предната вечер да го направите.

Морковът, чесъна и лукът се режат на дребно. Задушават се заедно с месото.

Зеленият фасул се попарва в подсолена вода. 

Всичко се изсипва в тава и се обърква. Доматите се режат на колелца или на ситно (по ваш вкус) и се редят най-отгоре в тавата. Пече се на умерен огън.

Когато е готово се настъргва кашкавал и се оставя за още няколко минути във фурната. 

Сервира се с кисело мляко с чесън и копър.

Leave a Reply

Предоставено от Blogger.