Агнешко с ориз пилаф
Posted on сряда, 2 ноември 2011 г.
|
No Comments
Продукти:
агнешко месо
краве масло
канела, кимион, индийско орехче, сол
за пилафа:
ориз
краве масло
4-5 стръка пресен лук
сух джоджен, сол
Месото се нарязва на хапки. Запържва се в предварително загрято масло на силен огън. Похлупва се и се задушава на тих огън. След като се изпари сока, който е пуснало месото, се доабвят подправките.
Нарязания на ситно пресен лук се запържва в нагорещеното масло. Добавя се ориза, който също се запържва за 3-4 минути. Долива се вода и се добавят подправките. Оставя се да къкри на тих огън под капак докато оризът напълно поеме водата.
От едната страна на порцията се поставя агнешкото, а от другата пилафът и се поръсва със ситно нарязан пресен лук.