Агнешко с млади зеленчуци
Posted on петък, 4 ноември 2011 г.
|
No Comments
Тази рецепта преснимах от едно женско списание малко преди Великден 2009 г. Стана много вкусна. А аз остнаха доволна от факта, че гостите ми пожелаха и допълнителнителна порция.
Продукти:
800 гр агнешко
100 мл олио
60 гр кромид лук
100 гр брашно
целина
80 гр бейби моркови
100 гр зелен фасул
50 гр грах
65 гр масло
6-8 пресни гъби
червен пипер, сол, черен пипер
250 гр картофи
100 гр домати/доматено пюре
1/2 връзка магданоз
Месото се нарязва на парчета и се задушава в олио и малко вода заедно с нарязания на ситно кромид лук, брашното и доматеното пюре.
Поръсва се с червения пипер и се разбърква, залива се с вода и се вари на тих огън заедно с целината, морковите, граха и предварително задушените в масло гъби.
След 15-20 минути се слагат и нарязаниите картофи. Ястието се посолява. Като поомекнат картофите се поръсва със ситно нарязания магданоз и се запича във фурната.
Поднася се настъргано с черен пипер.