Пълнен заек
Posted on четвъртък, 6 март 2014 г.
|
No Comments
Продукти:
цял заек
масло
черен пипер, червен пипер, розмарин
чесън
за плънката:
лук
гъби
ориз
джоджен
домат
Преди да се напълни заека се намазва с маслото, чесъна и подправките.
Лукът се задушава с гъбите. Добавя се оризът и се бърка постоянно докато добие златист цвят. Добавя се малко домат и вода. При готовност на ориза се прибавят и подправките.
С помощта на клечки за зъби заекът се "зашива" помалко, колкото да стане джоб и се пълни с плънката, но не се тъпче. Полива се с мазнина. Добавя се и малко вода.
Завива се във фолио и се пече час- час и половина на 150С.
След като се махне фолиото, фурната се увеличава. Периодично заекът се залива със соса от тавата. НЕ се обръща.