> | | | | > Пълнен заек

Пълнен заек

Posted on четвъртък, 6 март 2014 г. | No Comments

Продукти:
цял заек
масло
черен пипер, червен пипер, розмарин
чесън

за плънката:
лук
гъби
ориз
джоджен
домат

Преди да се напълни заека се намазва с маслото, чесъна и подправките.

Лукът се задушава с гъбите. Добавя се оризът и се бърка постоянно докато добие златист цвят. Добавя се малко домат и вода. При готовност на ориза се прибавят и подправките. 

С помощта на клечки за зъби заекът се "зашива" помалко, колкото да стане джоб и се пълни с плънката, но не се тъпче. Полива се с мазнина. Добавя се и малко вода.

Завива се във фолио и се пече час- час и половина на 150С.

След като се махне фолиото, фурната се увеличава. Периодично заекът се залива със соса от тавата. НЕ се обръща.

Leave a Reply

Предоставено от Blogger.