Яхния с картофи и зелен фасул
Posted on четвъртък, 6 март 2014 г.
|
No Comments
Продукти:
1 кг картофи
500 гр бланширан зелен фасул
2-3 моркова
1 чушка
2 глави лук
4 домата
3-4 скилидки чесън
магданоз, джоджен, сол, червен пипер
Задушават се ситно нарязаните лук, моркови и чушка. Поръсват се с червен пипер. Долива се малко вода. Прибавят се картофите, нарязани на едри парчета. Доматите се пасират и се добавят към зеленчуците. Наливат се още 1-2 чаши вода. Ястието се покривас капак и се оставя още 10-15 мин.
Прибавя се зеления фасул. Посолва се и се добавя ситно нарязания джоджен. Ако е необходимо се долива още вода. Покрива се с капак и се оставя на слаб огън да къкри докато зеленчуците омекнат.
Добавят се чесън и магданоз и се оставя да ври още 10 мин.