Телешко със зелен фасул
Posted on четвъртък, 6 март 2014 г.
|
No Comments
Продукти:
зелен фасул
телешко месо
1 глава лук
чесън на вкус
2 домата
1 морков
100 гр кашкавал
мазнина
сол, черен пипер, червен пипер, чубрица
Месото се реже на кубчета. Овалва се в подправките и малко мазнина и се оставя да поеме от тях. Може и от предната вечер да го направите.
Морковът, чесъна и лукът се режат на дребно. Задушават се заедно с месото.
Зеленият фасул се попарва в подсолена вода.
Всичко се изсипва в тава и се обърква. Доматите се режат на колелца или на ситно (по ваш вкус) и се редят най-отгоре в тавата. Пече се на умерен огън.
Когато е готово се настъргва кашкавал и се оставя за още няколко минути във фурната.
Сервира се с кисело мляко с чесън и копър.