> | | > Супа топчета

Супа топчета

Posted on понеделник, 28 февруари 2011 г. | 1 Comment

В зората на Прехода имаше един много известен виц, в който дете моли майка си да направи от онази супа с точици :-) Аз колкото и да се старая не мога да докарам моите топчета да приличат на точиците, но опитите продължават.


Продукти:
1/2 пакет кайма 
4 с.л. ориз
1 глава лук
2 моркова
1/4 глава целина
100 гр консервиран домат
1 яйце
подправки - черен пипер, сол, магданоз, лимонтозу

Лукът, морковите и целината, нарязани на ситно, се задушават с малко мазнина. В повечето случаи използвам сушена целина и става много ароматно. Добавя се вода и се остава да кипне.

В това време се омесва каймата с ориза и черния пипер. Оформят се малки топчета от сместа. Овалват се в брашно и се пускат във врящата вода. По желание може да се добави бульон и се остава да ври около 20 мин.

Прибавят се домата и 1-2 с.л. ориз. Оставя се на тих огън за около 15 мин.

Яйцето и подправките се разбиват отделно за застройка. Когато супата стихне, по малко се добавя от нея към яйцето с постоянно разбъркване, за да не се пресече. Така получената смес се прибава към супата с бъркане и тенджерата се връща отново на котлона за около 5 мин.

Comments:1

  1. Приятно ми е, че съм включена в твоя списък с блогове. Добре дошла в "кулата на вещицата". Чувствай се удобно и уютно винаги. Ако имаш някакви въпроси - пиши коментар, а аз на драго сърце ще отговоря.
    Желая ти много успехи в блогирането и непрестанни кулинарни предизвикателства.

    ОтговорИзтриване

Предоставено от Blogger.