> | | > Гювечета по селски с боб

Гювечета по селски с боб

Posted on събота, 9 февруари 2013 г. | No Comments

Продукти:
2 ч.ч. боб
3-4 глави лук
1/2 ч.ч. олио
2-3 домата
5-6 (люти) чушки
1ч.л. червен пипер
сол
магданоз
джоджен

Предварително накиснатия във вода боб се сварява и се отцежда. В мазнина се задушава ситно нарязания лук и към него се прибавят червения пипер, нарязаните домати, чушки и всичко се задушава.
Сварения боб се разпределя в пръстени гювечета и в-у него се слагат задушените зеленчуци. Отгоре се слагат резенчета домат, поръсват се с джоджен и магданоз, заливат се 2-3 с.л. от водата на боба и се запичат във фурната.

Leave a Reply

Предоставено от Blogger.