Зеленчуци в гюведже
Posted on понеделник, 13 февруари 2012 г.
|
No Comments
Продукти:
1 глава лук
2 сварени яйца
2 сурови яйца
100 гр маслини
2 домата
250 гр консервирана царевица
1 чушка
захар, червен пипер, риган, сол
30 г масло
2 с.л. брашно
Лукът, чушките и доматите се нарязват на дребни кубчета. Задушават се със сол и щипка захар. Към тях се прибавят царевицата, маслините, ригънът и червения пипер. Разбъркват се добре.
Сместа се разпределя в 2 гюведжета.
Нарязаните на колеца сварени яйца се подреждат в-у нея.
Половината масло се смесва с брашното, двете сурови яйца, 1 ч.л. захар и 1/2 ч.л. сол. С тази смес се заливат двете гюведжета.
Останалото масло се разпрделяпо равно в гюведжетата.
Запичат се на 180 градуса за окооло 20 мин.