Гъбена супа със сметана
Posted on петък, 17 февруари 2012 г.
|
No Comments
Продукти:
250 гр печурки
1/2 глава лук
25-30 гр краве масло
1 с.л. зехтин
200 мл течна сметана
1 скилидка чесън
200 гр картофи
дафинов лист, черен пипер и сол
Лукът се нарязва на ситно, а гъбите на полумесеци. Маслото и зехтинът се смесват. Загряват се и в тях се задушават зеленчуците.
Картофите се нарязват на ситни кубчета. Прибавят се към задушените гъби. Добавят се 1.5 л гореща вода, нарязаният на ситно чесън и подправките. Супата се вари на тих огън под похлупак 20-30 мин.
Сметаната се смесва с 250 мл от бульона на супата, така че да се изрвни температурата. Прибавя се към гъбите. Вари се още 5 минути.