Каша от пиле
Posted on четвъртък, 23 февруари 2012 г.
|
1 Comment
Продукти:
бяло месо от пиле
4-5 с.л. брашно
2 с.л. червен пипер
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
сол
В малък тиган с мазнина се размива брашното, заедно с червения пипер и малко вода. Разбърква се постоянно до получаване на еднородна смес. Прибавя се солта.
В голям тиган се задушават нарязаните на ситно лук и чесън. Към тях се добавя брашнената каша. Ястието се бърка постоянно 2-3 минути. Добавя се предварително свареното и накъсано пилешко месо. (Аз го минавам за няколко минути през блендера. ). Добавя се още малко вода при необходимост и се оставя на тих огън да се сгъсти.
Рецептата е много интересна и внася разнообразие у нас :) Благодаря ти, че я сподели.
ОтговорИзтриване