> > Скумрия на керемида

Скумрия на керемида

Posted on събота, 18 февруари 2012 г. | No Comments

Продукти:
4 скумрии
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
олио
магданоз
50 гр маслини
1 консерва домати
сол, захар, зехтин

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в тиган с горещо олио. След минута се прибавят пасираните домати. Сосът се посолява и ври 10 мин на тих огън.
Маслините се почистват от костилките, нарязват се на дребнои се смесват със соса. Прибавя се магданоза. 
Рибата се почиства и посолява.
В керемида се сипва от доматения сос, поставя се рибата и се полива със струйка зехтин.
Пече се на 180 градуса около 30 минути.

Leave a Reply

Предоставено от Blogger.