Бишкотена торта
Posted on четвъртък, 16 февруари 2012 г.
|
No Comments
Продукти:
2 пакета бишкоти
3 с.л. захар
1 пакетче ванилия
250 мл прясно мляко
за крема:
1 пакетче готов пудинг ванилия
500 мл прясно мляко
2 с.л. захар
за карамела:
100 гр захар
150 мл прясно мляко
Млякото, с което ще се напояват бишкотите се подслажда със захарта и ванилията. Бишкотите се поръсват обилно, след което се подреждат на два реда в продълговата форма за сладкиш.
Крем пудинга се разтваря в 1/3 от млякото. Останалата част се загрява и в нея се прибавя пудинга. Кремът се бърка непрекъснато до сгъстяване.
С готовия крем се заливат наредените бишкоти, след което се нарежда трети ред, без да се напояват в мляко.
Захарта за карамела се нагрява и след като се разтопи, се маха от котлона. Охлажда се и се залива с млякото.
Съдът отново се поставя на огъня. Сместа се бърка непрекъснато, за да не се пресече млякото. Трябва да се получи еднородна смес.
С готовото карамелено мляко се залива горния пласт бишкоти. Десертът се охлажда за 3 часа и се поднася поръсен с ядки.