Бананови палачинки
Posted on неделя, 19 февруари 2012 г.
|
No Comments
Продукти:
250 гр брашно
2 банана
4 яйца
240 мл прясно мляко
1 пакетче ванилия
1/4 ч.л. канела
1/2 буркан шипков мармалад
Белтъците се отделят от жълтъците ис е рабиват с миксер в суха купа, докато станат на пухкав сняг.
Бананите се обелват и се пасират с 50 мл от млякото.
Пресятото брашно се смесва с отделените жълтъци, ароматизира се с ванилията и канелата. Смесва се с пасираните банани. Добавя се остатъкът от млякото и докато се разбърква с миксер, се прибавят и разбитите белтъци.
С готовата смес се пекат палачинки на умерена температура в тиган с незалепващо покритие.
Палачинките се сервират топли, намазани с шипков мармалад. По желание се декорира с колелца банани и се поръсват с пудра захар.