Портокалов кейк
Posted on понеделник, 20 февруари 2012 г.
|
No Comments
Продукти:
1,5 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кондензирано мляко
1/2 ч.ч. краве масло
1/2 ч.ч. портокалов сок
1с.л. лимонов сок
3 с.л. захар
3 с.л. бакпулвер
1/2 с.л. хлебна сода
1 с.л. ванилия
Брашното и бакпулвера се пресяват два пъти, за да се смесят добре.
Млякото, портокаловия и лимоновия сок, маслото, захарта и ванилията се смесват.
В пресятото брашно се правикладенче и сместа се излива. Разбърква се до получването на хомогенна смес без бучки ис е добавят настъргани портокалови кори.
Изсипва се в предварително намазнена и поръсена с брашно форма за печене.
Пече се около 30 мин на 180 градуса.