Спагети
Posted on четвъртък, 3 март 2011 г.
|
No Comments
Не познавам човек, който да не обича спагети. Те са на голяма почит и в нашата кухня. От многото сосове, който съм пробвала, белите определено не са ми фаворит, а рецептите с кайма ми идват твърде тежки и мазни.
Моят сос е по-обикновен, като потвърждение, че семплите неща са най-ефектни.
Продукти:
1 пакет тънки спагети
1 опаковка доматен сос
1 глава лук
1 морков
2 кремвирша
сол, джоджен, черен пипер, червен пипер, чубрица, захар
Докато се топли водата за спагетите, се задушават ситно нярзните лук и моркови заедно с подправките. Добавят се към тях и и стно нарязаните кремвирши. Бърка се постоянно, за да не залепне. Когато хванат лек загар, се изсипва доматения сос и малко вода. Ако сосът е твърде кисел, се добавя и лъжица захар. Оставя се да къкри на по-слоаб котлон.
Поднасят се с настърган кашкавал и майонезен сос по желание.