Пиле с ориз
Posted on вторник, 15 март 2011 г.
|
No Comments
Разбира се, може да се изпозлва всяко друго месо, което имате под ръка. Аз го прави или с бутчета/крилца, или с месо, нарязано на хапки.
Продукти:
пилешко месо
ориз
моркови
лук
доматено пюре
сол, черен, червен пипер, джоджен, босилек, магданоз, чесън, соев сос
Предварително накисвам месото в подправките и го оставам малко да престои.
Обелвам лукът и го оставям за няколко минути в камерата. Когато го извадя, не люти при рязане.
Измивам ориза и го оставям да се изсуши в гевгир.
С малко мазнина и при необходимост малко вода, слагам месото да се запече във фурната. През това време на котлона задушавам с малко мазнина ситно нарязаните морков и лук заедно с подправките. Прибавям към тях подсушения ориз и бъркам постоянно докато придобие златист загар. Добавям вода и доматеното пюре. Когато оризът поеме от водата и е почти готов, го изспивам при месото в тавата и го оставям малко да се запече. Сервирам с настърган чесън и магданоз.