Свинско с грах
Posted on събота, 12 март 2011 г.
|
No Comments
Много обичам грах, но не мога да го сготвя, така както го обичам. Въпреки това не се лишавам от него на трапезата.
Продукти:
месо на хапки
1 глава лук
2 моркова
буркан грах
доматен сос/пюре
червен, черен пипер, сол, магданоз, джоджен, чубрица, соев сос
Винаги предварително накисвам месото в подправките, соевия сос и малко олио. Запържвам го докато добие бяла крехка коричка. Така се запазва сочно.
Към него се добавят ситно нарязаните лук и моркови. Оставят се под похлупак, за да се задушат. Добавя се доматено пюре/сос по вкус. Ако доматът не е гъст, се оставя докато му изври водичката. Добавя се вода и предварително измития грах. Аз изпозлвам стерилизиран, но ако използвате суров, сварете го предварително на тих огън в подсолена вода.