Пиле по ловджийски
Posted on сряда, 23 март 2011 г.
|
No Comments
Продукти:
пилешко месо, нарязано на хапки
1-2 глави лук
2 печени чушки
200-300 гр. гъби
2 моркова
200 мл чрвено вино
1 кренвирш
доматен сос
2-3 кисели краставички
2 скилидки чесън
мащерка, бахар, дафинов лист, магданоз
Слагам малко вода в тенджера да заври. През това време овкусявам местото с подправки (червен, черен пипер, соев сос, олио, чубрица) и го запържвам леко в тиган. Отделям го и го слагам във врящата вода. В същата мазнина запържвам кремвирша. Когато е готов, го премествам в тенджерата. Запържвам зеленчуците, след което добавям и тях в тенджерата. Като поври 10 минути, слагам виното. Прибавям подправките и доматите. Когато месото е почти готово, прибавям и киселите краставички.
По желание може да се сервира с варен ориз и/или да се поръси с черен пипер, пасиран чесън и магданоз.