Мусака
Posted on събота, 12 март 2011 г.
|
No Comments
Дали вярно или не, но българинът вярва, че ако една жена може да готви муска, то заслужава да се ожени за нея :-)
Продукти:
пакет кайма
картофи
2 глави лук
1 морков
доматен сос
черен, червен пипе, сол, мащерка, чубрица
за заливката:
1 яйце
кофичка кисело мляко
50 гр кашкавал
магданоз, копър
Морковите и лукът се нарязават на ситно и се задушават с всички подправки. Добавя се каймата с бъркане, докато се разпределени равномерно и се запече. Добавя се доматът и се оставя за 5 минути под похлупак.
През това време картофите се нарязват на малки кубчета в тавата. Добавя се готовата смес към тях и се разбъркват. Добавя се малко вода и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Когато ястието е готово се залива. Запича се до златисто за 10-15 минути.