Гъбена крем супа
Posted on петък, 18 март 2011 г.
|
No Comments
Признавам си, не обичам гъбена супа. Но тази рецепта ме накара да проям. Лесна и бърза за приготвяне и невероятна вкусна.
Продукти:
350 гр. гъби
3 картофа
1 глава лук
олио, магданоз, сол, черен пипер
Нарежете гъбите и ги варете 10 мин. После ги подсушете и запържете в олио заедно с наситнения лук за около 5 мин. Добавете малко от водата, в която сте варили гъбите.
Отделно сварете картофите. Намачкайте ги с вилица и разредете с гъбения бульондо консистенция на течна сметана.
Пасирайте изпържените гъби. Добавете ги към картофите. Прибавете подправките. Ако е нужно добавете още от бульона. Върнете на котлона до кипване.
Източник - списание Коса и красота, март 2011.