Пълнени чушки с кайма
Posted on четвъртък, 3 март 2011 г.
|
No Comments
Пълнените чушки, без значение с какво, са любимо мое ястие. Често дори слагам по две малки тави във фурната с чушки с различна плънка.
Лукът, чесънът, морковът и подправките се задушават с малко мазнина и вода. Добавя се и каймата като се бърка до разпадането й на равномерни части. Прибавя се и предварително измития и подсушен ориз. Разбърква се постоянно до получаване на златист загар на ориза. Добавя се чаша вода и доматения сос. Оставя се докато оризът попие течността.
С получената плънка се пълнят чушките и се редят в тава. Плънката е достатъчно плътна и не изпада от чушките, за това няма нужда да се топят в брашно.
По желание може да се гарнира със сос от кисело мляко, чесън и копър.
От останалия в тавата бульон може да се направи сос. Бульонът се прецежда, смесва се с един жълтък, 10 гр. кисело мляко и 1 с.л. брашно. Сгъстява се 2-3 мин на котлона.